Tags


Gyakran kapok olyan észrevételeket, hogy mi szükség van a pozitív gondolatokra, a napi inspirációkra, hogy ezek csak közhelyek, semmi értelmük nincs. Aki így gondolja, annak valóban nem is használ. De távolodjunk el egy kicsit a témától és nézzük más megvilágításban.
A mai, a külsőségeket túlértékelő világunkban a legtöbben idejük nagy részét fordítják arra, hogy az alakjukat tökéletesítsék. Tudják, ha túlságosan elhanyagolnák magukat, akkor nagyon gyorsan elhíznának, leépülne az izomzatuk, idővel megbetegednének.

Aki kertes házban lakik, az pontosan tudja, hogy milyen fontos a megfelelő táptalaj a nővényeknek, hogy gondozni kell a kertet, öntőzni, tápszerrel ellátni a földet, gyomlálni, metszeni, mert egyébként elburjánzik a gaz.

De ha ez ilyen egyértelmű, akkor miért van az, hogy a legfontosabbat, az elméjüket oly sokan hagyják elsorvadni, miért engedik, hogy a negatív gondolatok elburjánzanak a fejükben?
Pedig a siker, a boldogság legfontosabb eleme az a 15 cm, ami a két fülünk között van. Orvosilag bizonyított, hogy a hosszú és egészséges élet alapja a szellemi frissesség fenntartása.

Ezért olyan fontos, hogy milyen emberekkel vesszük körül magunkat, hogy mit olvasunk. Ha sikeres, kiegyensúlyozott, boldog emberekből áll az ismerősi, baráti társaságunk, akkor a megfelelő táptalaj már adott. Ha naponta olvasunk pozitív irodalmat (könyvet vagy csak inspirációs gondolatokat), akkor a saját céljainkat megfelelő tápszerrel öntözzük. ha ezt megtesszük, akkor a legfontosabb lépésekkel meg is vagyunk, a cselekvés sokkal könnyebben megy ezek után.

Az a legjobb ebben, hogy ez nem elmélet, hanem a gyakorlatban tökéletesen visszaigazolt törvényszerűség.

Advertisements