Tags

, , ,


Az MLM szó hallatán a legtöbb embernek vagy valami negatív dolog jut az eszébe vagy pedig az miszerint ebből sok pénzt lehet keresni. Pedig az MLM valami egészen más.

Mire is jó az MLM? Ha röviden akarnék válaszolni, akkor bármire. Ha megkérdeznénk az MLM rendszerben sikeres vállalkozókat, hogy miért vágtak bele az üzletbe, akkor senki nem fogja azt válaszolni, hogy azért, mert az Amway-vel, a Zepterrel, az Ökonettel vagy bármelyik más MLM céggel akartak volna foglalkozni. Teljesen más válaszokat fogunk kapni, de minden válaszban az lesz a közös, hogy az MLM üzletre elsődlegesen egy eszközként, egy lehetőségként tekintettek.

Minden ember más, mindenki más élethelyzetben van, mások a vágyaink, álmaink és mások a nehézségeink is. Ezért az is mindenkinél más, hogy miért mond igent egy ilyen üzleti lehetőségre. Ismerek olyat, akinek ez az üzleti lehetőség nem szól másról, minthogy új barátokat találjon, társaságba járhasson. Ismerek olyan kisnyugdíjast, aki azért kezdett bele, hogy megduplázza a nyugdíját, ismerek kismamát, aki a gyerekneveléshez szükséges plusz jövedelmet szerzi meg így. Ismerek olyat, akinek a képzés volt a vonzó. Használja a termékeket, de nem épít üzletet, viszont ott van az összes konferencián, mert sokat tanul belőle. Azt gondolom, senkinek nem kell bizonygatni, hogy a boldogságunk, boldogulásunk alapja, hogy személyiségünket folyamatosan fejlesszük, hogy engedjünk a változás szükségességének. Ismerek olyat, aki az anyagi függetlenséget kereste. Nem keres milliókat, annyit keres, mint a korábbi munkahelyén, de most a saját maga ura. Van, akit a kihívás vonz, hogy ezt is meg tudja csinálni. Van, aki a kiegészítő juttatások, az egyedi utazások miatt kezdett bele az üzletbe. Van, akinek volt valamilyen célja, amihez nem tudta, hogyan teremtse meg az anyagi fedezetét. Egy lakás, egy új autó, a gyerekek taníttatása, vagy éppen az egészség megóvásához szükséges anyagi erőforrások megteremtése jelentette az okot ahhoz, hogy belevágjon egy MLM üzletbe. Természetesen aztán vannak olyanok, akiket a határtalan luxus utáni vágy vett rá a kezdésre. Mindenkinek magának kell tudnia, hogy mi az, ami számára elegendő motivációt, inspirációt jelent ahhoz, hogy elkezdje és el is érje a céljait az MLM üzleti lehetőségének a segítségével.

Nagyon sok sikeres MLM vállalkozót ismerek, de egyet sem ismerek, aki úgy lett sikeres, hogy ne tudta volna pontosan megmondani miért is csinálja. A hangsúly a pontosan szón van. Aki azért kezd bele, mert több pénz akar keresni, de nem tudja, hogy mit akar kezdeni azzal a pénzzel, ha nem tudja megmondani, hogy mennyi az a több pénz, az már a rajtnál a sikertelenséget kockáztatja. Márpedig a legtöbben azért nem kezdenek bele egy MLM üzletbe, mert fél a kudarctól. Ezért nagyon fontos, hogy jó rajtot vegyünk, ebben pedig azok tudnak a legtöbbet segíteni, akik már felépítettek egy jövedelmező és biztos alapokon álló MLM üzletet. Ezért bátran kérjünk segítséget a szponzorvonalunkon feljebb állóktól. Ne feledjük! A saját üzletünk sikere múlhat ezen.

Advertisements