Tags


Ahogy már korábban is írtam az MLM rendszerű cégek jelentik az egyik legjobb lehetőséget ahhoz, hogy javítsunk életminőségünkön, hogy személyiségünk és az anyagi függetlenségünk soha nem látott magasságokba emelkedjenek.

A piacon rengeteg MLM vagy ahhoz nagyon hasonló cég van jelen. Nagyon sok a tisztességes vállalkozás, de nagyon sok olyan cég is működik, akik valójában csak a pénzünket akarják, miközben nem csak azt veszítjük, hanem a hitünk, bizalmunk is elveszi a legális MLM rendszerekkel szemben.

Ezért nagyon fontos, hogy amikor megtalál bennünket egy ajánlat, akkor megfelelően válasszunk közülük.

Nagyon sok szempontot fel lehetne sorolni, de én most csak azokra térnék ki, amiknek a segítségével azt tudjuk kiszűrni, hogy tisztességes-e a vállalkozás.

A legfontosabb, hogy soha nem kell azonnal döntetnünk. Minden olyan bemutatón, ahol azonnali döntést várnak Tőlünk, jobb, ha ott helyben nemet mondunk, majd azonnal felállunk. Legyen bármilyen jó is az ajánlat, a módszer tisztességtelen és minden valószínűség szerint nem rád, hanem a pénzedre van szükségük.

Az első kérdés, hogy mit árul a cég! Ha valós termékek és szolgáltatások értékesítéséből keletkezik a jövedelem, akkor valódi MLM cégről van szó és nem piramisjátékról. Ha a rendszerben nem találhatók meg a termékek vagy szolgáltatások, akkor ne vágjunk bele, bármilyen kecsegtető is a lehetőség. Lehet, hogy mi még keresnénk vele valamennyit (bár én ezt is kétlem), de ennél sokkal fontosabb, hogy ilyen esetekben nem csak a cég, de mi magunk is törvénytelenséget követnénk el.

A másik leggyorsabban kiderülő információ a cég múltja. Minél régebbi a cég, annál valószínűbb, hogy nem most készül lehúzni a rolót, azaz számunkra is megbízható üzleti partner lesz. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a frissen alakult cégek nem megbízhatóak, pusztán azt, hogy a régebbiekben könnyebben megbízhatunk. Érdemes az interneten is utánanézni a cégnek. Ha könnyen találunk róla független forrásból származó információkat az jó. Ha a cég titkolódzik az nem jó. Adatgyűjtéshez én a fórumokat nem ajánlom, mert manapság nagyon sok az olyan hozzászóló, kommentező, aki nem tárgyilagos, hanem valamilyen egyéb okból ír jót vagy rosszat az adott cégről.

Ha ezek alapján a céget megfelelőnek találjuk, akkor már csak azt kell eldöntenünk, hogy nekünk ez-e a legjobban megfelelő MLM vállalkozás. De erről majd a következő bejegyzésben értekezem.

Advertisements