Tags


Ma is rendre érkezik hozzám olyan megkeresés, amikor az egyetlen és a legjobb üzleti lehetőségre kapok meghívást. Ezek között mostanában újra előkerültek az egyértelműen piramisjátékok. Azt hittem csak engem találnak meg, de a minap olvastam az egyik kedves ismerősöm közösségi oldalán, hogy Őt is sorra bombázzák hasonló ajánlatokkal. Ennek kapcsán gondoltam végig, hogy mi lehet az oka annak, hogy még manapság is sokan beugranak, belevágnak az ilyen egyértelműen „bukásra ítélt állehetőségekbe”.
Arra kellett rájönnöm, hogy a kétségbeesés az egyik legfőbb oka. Elképzelhető, hogy sokan már az elején sejtik, hogy nem egy hatékony MLM rendszerről, hanem egy kétes kimenetelű piramisjátékkal van dolguk, mégis belevágnak, mert abban reménykednek, ők még azok közé fognak tartozni, akik az elején nyereséggel csinálhatják, hogy ők még az elején jól járhatnak.
Ezzel több baj is van. Az egyik legfontosabb, hogy lehet, hogy ők még nyernek az ügyön, de minden esély megvan arra, hogy az általuk beszervezett és számukra fontos ismerőseik már buknak vele, ami nem csak eleve tisztességtelen, de aljasság is az ismerőseikkel szemben. Sokkal többet veszíthetnek, mint azt gondolnák. Egy ilyen üzlet után, ha később egy valóban jó MLM üzletbe kezdenének, akkor a legfontosabb kezdőtőkéjüket, a kapcsolati hálójukat vesztik el.
A második komoly probléma, hogy mivel illegális üzletben vesznek részt, ezért még jogi problémájuk is adódhat.
Én mindenkinek azt javaslom, hogy ha olyan ajánlattal keresték meg, amiben nincs rendszeres szolgáltatás vagy termékforgalom, esetleg mindkettő, akkor onnan meneküljön, bármennyire is csábítóak a felvázolt számadatok. Bőven akadnak, legális és jól működő MLM rendszerek a világban.

Advertisements