Ki korán kel, aranyt lel – tartja a mondás. Ez ha máshol nem is, de az üzleti életben megállja a helyét. Sokan kihasználják ezeket az órákat, amelyek a legértékesebbek a kreatív gondolkodás szempontjából. Számos cégvezér, többek között az Apple, a GM és a PepsiCo vezetője is szeret hajnalban kelni, hogy az e-mailek és újságok nyugodt elolvasásával, vagy testmozgással indítsa a napot. A Business Insider most olyan vezérigazgatókat gyűjtött össze a nagyvállalatok éléről, akik híresen korán kelők.

Howard Schultz (Starbucks)

A Starbucks vezére nem csak kávéval ébreszti fel magát reggel, hanem rendszerint biciklizik egyet a feleségével. De a korai edzés ellenére reggel 6-kor már az irodájában van.

Mary Barra (General Motors)

Az amerikai autógyártónál, a General Motorsnál szeretnek korán kelni a vezérek. A jelenlegi vezető, Mary Barra elődjéhez, Daniel Ackersonhoz hasonlóan a koránkelés híve. A New York Times-ban olvasható életrajza alapján rendszerint reggel 6-kor már az irodában van és ez így volt azelőtt is, hogy kinevezték volna vezérigazgatónak.

Richard Branson (Virgin Group)

A Virgin Group vezérét minden reggel 5:45-kor ébreszti a felkelő nap a saját szigetén. Az utazási, távközlési szolgáltatásokat kínáló és még az élelmiszeriparban és az egészségügyben is jelen lévő konglomerátum vezetője mozgással és reggelivel kezdi a napot, mielőtt munkába menne.

Jeff Immelt (General Electric)

A General Electric vezére a Fortune magazinnak adott interjúja során elmondta, hogy minden reggel 5:30-kor kel, amikor is egy kis kardio-edzéssel kezdi a napot. Közben újságokat olvas és megnézi a CNBC televíziós csatornán a friss híreket. Azt mondják róla, hogy heti 100 órát dolgozik, már 24 éve folyamatosan.

Ursula Burns (Xerox)

A Xerox vezérigazgatónője arra használja ki a csendes reggeli időszakot, hogy elolvassa e-mailjeit. 5:15-kor ébred, ezt egy edzés követi hetente kétszer, reggel 6 órakor.

Tim Cook ( Apple)

Steve Jobs utódja híresen korán kelő, hajnali 4:30-kor kezdi küldözgetni az e-maileket a dolgozónak. Reggel 5-kor már az edzőteremben lehet vele találkozni.

Bill Gross (PIMCO)

A világ legnagyobb kötvényalapja, a PIMCO alapítója reggelente 4:30-kor ébred. Amikor 6-ra beér az irodájába, addigra már képbe kerül a piacokkal és a legfrissebb hírekkel.

Robert Iger (Walt Disney)

Bob Iger miután 4:30-kor felkel, újságolvasással, mozgással, zenehallgatással, az e-mailek elolvasásával és televízió nézésével kezdi a napját, mindezt egyszerre viszi véghez.

Indra Nooyi (PepsiCo)

A PepsiCo vezetője rendszerint reggel 4 órakor ébred és még nem fordult elő, hogy 7 után ért volna be a munkahelyére.

Sergio Marchionne (Fiat, Chrysler)

A Fiat és a Chrysler vezére 3:30-kor kel fel minden reggel, hogy az európai ügyeket is el tudja intézni. A Financial Times-nak az egyik vezető beosztású dolgozója úgy jellemezte főnökét, mint egy olyan embert, aki bevezetett egy nyolcadik napot a hétre, méghozzá munkanapot.

 

forrás: Portfolio

 

Advertisements