Tags

, ,


Az elmúlt napokban a Google egy érdekes újdonsággal rukkolt elő blogjában. A cég féltve őrzött kereső algoritmusai új feltétellel gazdagodtak, mégpedig a HTTPS biztonsági protokollal, amely jelenléte a weboldalakon ezentúl befolyásolni fogja a kereseti találatok eredményét. Ezzel kezdetét vette az SSL tanúsítványok új korszaka, amely teljes mértékben felbolygathatja – az eddig kisebb üzleti sikernek örvendő – tanusítványok piacát. Ha lépést szeretne tartani a Google változtatásaival – újonnan – egy olyan szolgáltatóra van szüksége, amely támogatja az SSL tanúsítványok használatát. Javasolt, hogy egy olyan szolgáltatót válasszon, amely az egyszerű (Standard) tanusítványok mellett, a Wildcard SSL típusokat is társítani tudja domain címéhez.

Annak érdekében, hogy az internet felhasználói nagyobb biztonságot élvezzenek, a Google úgy döntött, hogy támogatni fogja azokat a felhasználókat, akik HTTPS protokollt használnak. A támogatást képviselő jutalmat pont a kereseti találatoknál nyújtott jobb pozíciókkal garantálja.

A HTTPS protokollt jelenleg nagyon kis számú weboldal tulajdonos használja. A globális keresések kevesebb mint 1% – ánál van csak jelen, ehhez az információ a Google felméréseiből jutottunk hozzá.
Hasonló felmérést azonban házon belül is elkészítettünk a Webonic berkein belül, és sajnos itt is hasonlóan alacsony értéket kaptunk. A Webonic weboldalai kevesebb mint 0,9 százaléka használ SSL tanúsítványt.

A Google tippjei az SLL tanúsítvány helyes alkamazására:
Döntse el, milyen tanúsítványra van szüksége: SSL tanúsítvány (egy domain vagy aldomain számára), Wildcard tanúsítvány (a domain és összes aldominje számára)
Használjon 2048 bites tanúsítványokat – a Webonicnál ez egy alapértelmezett paraméter
Egy oldal, aloldalra, css-re, js-re való átirányításhoz használjon relatív URL-útvonalat
Az összes többi domainhez használjon relatív URL-útvonal protokollt
Több információért nézze meg Az új relatív URL indexelésnek szentelt cikket
Ne blokkolja a robots.txt által a HTTPS-t használó oldalakat
Weboldala legyen keresőmotorok által indexelhető. Kerülje a meta tagok-ban lévő “noindex” beállítást
A Qualys SSL lab tool segítségével weboldalán könnyedén tesztelheti már telepített SSL tanusítványát

A Webonicnál úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a Google biztoságos web kezdeményezését és az új rendelésnél leadott kuponnal minden ügyfelünk 30% kedvezményt kap tőlünk az SSL és Wildcard tanúsítványokra. A lenti kupont elég beágyazni megrendelésnél, a “Felhasználom a kupont” mező kipipálása után és elküldeni felénk rendelését.

A kupon a következő:
BLOGHTTPS1

Másolja ki és RENDELJEN MOST
A korlátozott ajánlat 2014 szeptember 7.-ig érkezett megrendelésekre érvényes.

írta Webonic.hu team

Advertisements